H f society με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνει τη απόκτηση της Πλατινένιας Διάκρισης της πλατφόρμας Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της EcoVadis.

Η απόκτηση της πλατινένιας διάκρισης με βαθμολογία 83% κατατάσσει την f society στο 1% των κορυφαίων οργανισμών που έχουν αξιολογηθεί από την EcoVadis.

Όπως ορίζει η Πολιτική της Κοινωνικής Ευθύνης της f society:

Η αποτελεσματική διακυβέρνηση της f society βασίζεται στην ενσωμάτωση των αρχών της κοινωνικής ευθύνης, στη λήψη αποφάσεων και την εφαρμογή τους. H f society έχει υιοθετήσει ως ομπρέλα τις απαιτήσεις ενός Συστήματος Κοινωνικής Ευθύνης σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 26000:2010 . Σύμφωνα με αυτή, ικανοποιεί τις αρχές της λογοδοσίας, της διαφάνειας, της ηθικής συμπεριφοράς και του σεβασμού των συμφερόντων των ενδιαφερομένων μερώντου σεβασμού του κράτους δικαίου, του σεβασμού των διεθνών κανόνων συμπεριφοράς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω των δράσεων της.

Επίσης, σύμφωνα με την Πολιτική της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης η f society δεσμεύεται για:

Τη συνεχή βελτίωση του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της. Αυτή η βελτίωση επιτυγχάνεται βάσει υποχρεώσεων συμμόρφωσης, ακολουθώντας τις αρχές και τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ISO 14001:2015. Συγκεκριμένα αφορά τη λήψη προληπτικών και διορθωτικών μέτρων για την πρόληψη της υποβάθμισης του εσωτερικού και εξωτερικό περιβάλλον.

Η απονομή με την Πλατινένια Διάκριση από την EcoVadis επισφραγίζει τις προσπάθειες της f society στη διαρκή δέσμευση της ως προς τα θέματα της βιωσιμότητας.

Πλατινένια Διάκριση f society: Ποια είναι η EcoVadis

Η EcoVadis είναι ο κορυφαίος πάροχος αξιολόγησης βιωσιμότητας εταιρειών, μέσω μιας πλατφόρμας παγκόσμιας βιωσιμότητας SaaS που βασίζεται σε συστήματα cloud. Μέσω εκείνης της πλατφόρμας οι εταιρείες μπορούν να θέτουν την απόδοση τους σε αξιολόγηση στο CSR. Η αξιολόγηση αυτή γίνεται μέσω βάσει των πολιτικών, των δράσεων και των αποτελεσμάτων της. Επίσης γίνεται βάσει και των συνεισφορών απόψεων ανεξάρτητων επαγγελματιών και ενδιαφερομένων μερών. Βάσει επτά δεικτών και τεσσάρων θεμάτων οι εταιρείες αξιολογούνται σε: Περιβάλλον, Εργασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ηθική και Βιώσιμες Προμήθειες.

Μέχρι σήμερα, η EcoVadis έχει αξιολογήσει περισσότερες από 90.000 επιχειρήσεις σε 160 χώρες. Με τον τρόπο αυτό έχει μετριάσει τον κίνδυνο για ορισμένους από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στον κόσμο. Επίσης έχει επηρεάσει θετικά το περιβάλλον, ενισχύοντας τη διαφάνεια και προάγοντας την καινοτομία.